torsdag 2 juli 2015

Broderade galgar och nytt källargolv

När jag tänker tillbaka på idag med Villa Strömsfors-glasögonen på är det faktiskt rätt begripligt att det "snurrar" inland. Det där stället får helt enkelt ta en del plats nu ju. Och då är det ju ändå så att Villa Strömsfors bara är en ganska liten del av vårt dagliga jobb. 

Ok.. en ganska vanlig dag alltså - ur Maria-perspektiv:
- Vaknar till solsken och hamnar på jobbet lite senare än de flesta på kontoret, vid 7.30. Då är Fredrik på väg till villan för ett par möten därnere. Förmiddagen läggs på "vanligt" marknadsjobb a la Hökerum Bygg och bara lite funderingar läggs på våra planer på en Parkpromenad. Mejlar lite med en tilltänkt "vän" till villan. Kan bli bra! Lunchar med Fredrik och Viktor och vi pratar om takpapp och idén att gallra ur alla granar i skogen runt Villa Strömsfors. Fredrik visar bilder på allt som har hänt därnere de senaste dagarna. Poolen är nästan klar! I morgon gjuts det nya källargolvet och i trädgården börjar det se väldigt prydligt ut. Strukturen börjar bli tydlig. Tomrör sticker upp här och var för att vi ska kunna få till belysningen i trädgården. Mia Wengbrand har gjort ett gediget jobb med belysningsförslaget för utemiljön. 

Poolduken på plats. Snyggt!
Gångar, tomrör och kantsten.. det börjar minsann likna nåt...
Efter lunch pratade Jacob på O H Sjögren och jag om det sista fotot till höstens annonskampanj för Carl Malmsten. Roddade så att en fåtölj står redo när det blir dags för fotograferingen, någon gång under semestern. Sen kom Anna från Oddbirds in till oss och redovisade sina förslag på inredning i två av våra sviter och två härliga sällskapsrum. Både Fredrik, Ida och jag kände att det här kommer bli fantastiskt bra! Vi är ett bra team när vi sitter och spånar. Vi avverkar allt från nödvändig eldragning till hur viktigt det kan vara med sammetsklädda galgar och rätt tyg i servetterna. 

Det är ganska omväxlande att restaurera det som ska bli Sveriges bästa ställe för kreativa möten och visionära beslut. Tur att vi är flera som hjälps åt! 
Anna visar bilder och Fredrik ritar in el.
Insikten.. ett fantastiskt namn på en svit där någon kanske till och med kommer bo sin första natt som man och hustru. Här måste allt vara perfekt. Men på ett bra sätt...