söndag 10 maj 2015

Poolgropen är klar och vi planerar belysning i entréhallen.

I veckan som gick hände det minsann ett och annat runt vår villa. Som att trädgårdsarbetet med grävskopa och "stora maskiner" har pågått ytterligare en vecka och konturerna för vad som komma skall börjar kunna anas. 
Allt fler av fönstren på andra våning är nu engelskt röda(exteriört) och det luktar linoljefärg när man kommer in i villan. I källaren ser det ut som ett slagfält eftersom golvet måste bilas upp för att nya ledningar ska ner. Balkongen som vetter ner mot bruket ska få sig en ny beläggning för att vi ska sätta stopp för läckage in i orangeriet en gång för alla. Fredrik och Sune Carlbom håller ihop jobbet. De har lite att göra just nu!

Precision. Check på det! Daniel på Nybergs entreprenad kan sin maskin.

Mitt i all oreda hade vi bjudit in härliga gäster. Kanske inte så genomtänkt tidsmässigt, men med god vilja funkar ju det mesta.
 Och god vilja har både våra gäster och vi såklart ; ).
Köpmän och företagare i Svenljunga stod på gästlistan i tisdags. Känns gott att bekanta sig med folket i kommunen. Det verkar finnas ett bra driv i näringslivet här. 

I onsdags hade vi magiskt duktiga Konsthantverk på besök. Joakim Henriksson, ägare av företaget, och designern Sabina Grubbesson var i villan och vi diskuterade bland annat ljussättningen i entréhallen. Det känns härligt att ha med proffs att göra. Kika gärna på www.konsthantverk.com. Där finns en riktigt fin film som ger bra inblick i vad de är kapabla till!

I torsdagskväll var Ladies Circle, ett nätverk med sköna tjejer från boråstrakten, och hälsade på oss. Lagom till att brasan från torsdagskvällen hade svalnat helt så tände vi en ny i fredags morse. Där satt Anna Starrén från Oddbirds, fotografen Mats Lind och trädgårdsdesigner Petra Hallberg med mig och käkade frukost och smidde planer. Sämre start på en fredag kan man tänka sig vill jag lova! Mer om trädgården kommer i veckan.

/Maria
Joakim Henriksson, konsthantverk och Sabina Grubbesson, Grubbesson design.


Petra. porträtt: Mats Lind

Anna. porträtt: Mats Lind




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar