fredag 24 oktober 2014

Klipp och klistra

Morgonens möte, klipp och klistra stod på schemat.
Vårt mål varje vecka är att göra en moodboard, budget och beskrivande text för varje rum. Det är denna text som vi nu lägger ut nedan...  

Konferensrum/frukostmatsal
Detta fantastiska rum har två viktiga funktioner, konferens och frukost, som ska mötas i en sober, elegant och samtidigt mysig miljö.

Tapet, Grace från Sandbergs, i hela rummet förutom mellan garderober där det målas vitt för att slippa projektorduk.
Tunga gardiner som ska kunna mörklägga rummet.
Originalritningar på väggen som går ton i ton med den stora röda, slitna kelimmattan under bordet. Guld-detaljer och fönsterlampa i samma stil som de över champagnebaren för att knyta ihop konferensrum med känslan i champagnebaren.

Över bordet hängs en riktigt stor lampa som man ska kunna dimma ned för att få en mysigare känsla.

Jugendmöblemanget har redan inhandlats. Det höga skåpet används till glas, koppar etc. Mittenluckan plockas ned och skåpet tapetseras invändigt med tapeten i champagnebaren. Stolarna kläs om.

Övrigt:
Kontorsmaterial, block o dyl med logga.



Champagnebar
Guld, glitter och glamour är temat här!

Tapet, Beata från Sandbergs, i hela rummet.
Bredvid kakelugnen hamnar vår snygga, nyinköpta, och förhoppningsvis sköna, röda sammetsfåtölj. Vägg med guldspeglar runt kakelugn. Sittbänk med kuddar. Sidebord med ljusstakar.


Här frossas i lampor, karaffer, glas, vaser i kristall, här ska fyndas på loppisar. Mycket av fynden kommer att placeras på hyllor i fönstret så att ljuset utifrån sirlar genom kristallen.

Det här är ett litet rum och det blir därför en liten intim bar med nätta barstolar.
Under bardisken placeras vinkyl. De supersnygga kristallamporna från LeeBroom hängs i grupp över bardisken. Bakom disken placeras en snygg bartender av fin årgång. Höga skåp vid sidan av fönstret bakom disken och en arbetsbänk under fönstret.

Här kommer det njutas fullt ut!

Glad fredag på er!

/Ida och Linda


1 kommentar:

  1. Hej! Jag har en fantastisk pampig "guldsoffa" i nyrenässansstil från slutet av 18-talet som jag köpt in i Danmark. Låter som den skulle passa i baren :-)) Hör av er om intresse finns. Pia Ateljé Skogslyckan

    SvaraRadera